Navigointivalikko

Saaristoliikenne ingressi

Saaristoliikenne

Maantielauttojen ja yhteysalusliikenteen hoito on valtakunnallisesti keskitetty Varsinais-Suomen ELY-keskukselle. ELY-keskus vastaa 41 lauttapaikasta, joista suurin osa sijaitsee Turun saaristossa ja Itä-Suomen järvialueilla, sekä hoitaa liikenneyhteyksiä  10 yhteysalusreitillä Saaristomerellä ja 2 Suomenlahdella. Lisäksi ELY-keskus tukee kuljetuksia Sipoon, Loviisan, Inkoon ja Raaseporin saaristoissa sekä Saariston Rengasteillä.


Kuva: Jarmo Vehkakoski

Maantielautta- ja yhteysalusliikenteestä ei peritä maksuja. Liikenne- ja viestintäministeriön asetus yhteysalusliikenteen maksuttomuudesta astui voimaan 1. syyskuuta 2009.

Poikkeuksia ovat tuetut yhteydet Saaristomerellä (Saariston Rengastie, Iniö-Houtskari, sekä Pieni rengastie, Nauvo-Seili-Rymättylä) ja Suomenlahdella (Raaseporin, Inkoon, Sipoon ja Loviisan reittialueilla), joissa kuljetukset ovat maksuttomia saariston vakituisille asukkaille. Muut käyttäjät maksavat palveluntuottajan määrittelemän kuljetusmaksun.

Asiakaspalautteet

Maantielautta- ja yhteysalusliikenteessä liikennöitsijät vastaavat siitä, että palveluiden tuottamisessa noudatetaan hyviä toimintatapoja, joissa huomioidaan sujuvan liikenteen toimivuus, liikenne- ja työturvallisuus, ympäristönäkökohdat ja sekä matkustajien asiallinen kohtelu. Asiasi käsittelyn sujuvoittamiseksi, pyydämme sinua lähettämään palautteesi suoraan asianomaiselle liikennöitsijälle.


Alueellista tietoa


ota yhteyttä
Oikopolut